Sunday, December 16, 2012
Kihiline jõulukook
Koostisained:
1 pakk Erika tordipulbrit(Vilma)
1 tl piparkoogimaitseainet
50 g võid, lisaks põhja määrimiseks
400 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g hapukoort
5 muna
1 tl vanillisuhkrut
peenelt riivitud apelsinikoort (poole apelsini oma)
200 g jõhvikaid
Valmistamine:
Sega tordipulber ja piparkoogimaitseaine omavahel. Klopi munad kergelt suhkruga, lisa kohupiimapasta, hapukoor, apelsinikoor ja vanillisuhkur. Võta 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ning määri selle põhi ja ääred paksult võiga. Pane 1/3 tordipulbrist põhja ja sinna peale pool kohupiimasegust. Sinna omakorda 1/3 pulbrist ja ülejäänud kohupiimasegu, laota sinna peale jõhvikad. Marjade peale pane viimane 1/3 pulbrit. Kata see võimalikult ühtlaselt väikeste või tükkidega. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit. Lase koogil vormis taheneda enne, kui lahti lõikad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment