Monday, December 24, 2012
Šokolaadi-karamellitort
Põhi
75 g võid
30 g tuhksuhkrut
200 g purustatud šokolaadiküpsiseid
Karamellkreem
4 dl magusat kondenspiima
75 g võid
45 g suhkrut
Šokolaadikreem
200 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi
1 1/2 dl rõõska koort (35%)
2 sl suhkrut
40 g võid
Kate (soovi korral)
1 1/2 dl vahukoort ja purustatud küpsiseid
Valmistamine:
Sulatage või koos tuhksuhkruga paksupõhjalises potis. Lisage purustatud küpsised. Suruge saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning pange külmikusse.
Karamellkreem
Segage paksupõhjalises potis kondenspiim, või ja suhkur ning sulatage madalal kuumusel. Keetke kreemi, kuni see on paksenenud – u. 6 minutit. Laske veidi jahtuda ning valage koogivormi, küpsisesegu peale. Pange vorm uuesti külmikusse, kuni kreem on tahenenud.
Šokolaadikreem
Segage paksupõhjalises potis šokolaad, koor, suhkur ja või. Sulatage madalal kuumusel, kuni segu on paks ja ühtlane. Jahutage ja valage segu koogivormi, karamellikihi peale. Asetage vorm uuesti külmikusse.
Enne serveerimist võite torti kaunistada vahukoore ja küpsisepuruga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment